WITAM WSZYSTKI ZAINTERESOWNYCH Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA BŁEDY CHCIAŁEM WAM ZAPROPONOWAĆ AKCJE REDUKCJI KTÓROM ZACZELI BYŚMY OD 28 CZERWCA AŻ DO KOŃCA WAKACJI. JEJ ZAŁOŻENIAMI BĘDZIE REDUKCJA TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRZY JAK NAJMIEJSZEJ STRACIE MIĘŚNI I WMIARE MOŻLIWOŚCI POPRAWIENIA JAKOŚCI MIĘŚNI. NAJPIERW ZACZNE OD PLANU TRENINGOWEGO PLAN [...]
Długie ale ja się tak ryłem przy tej rozmowie że polecam ;] Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) słychac mnie?%) Faku (25-03-2005 22:02) cos szwankuje Faku (25-03-2005 22:02) =] Kulmas piczka (25-03-2005 22:02) ta Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) ok Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) faku widzisz co pisze? Kulmas [...]
[...] węgorz świeży 1200 IU śledź marynowany 480 IU śledź w oleju 808 IU dorsz świeży 40 IU łosoś (gotowany/pieczony) 540 IU makrela (gotowana/pieczona) 152 IU ryby z puszki (tuńczyk, sardynki) 200 IU żółtko jajka(sztuka) 54 IU ser żółty 7,6-28 IU pokarm kobiecy 1,5-8 IU mleko krowie 0,4-1,2 IU Jaki jest idealny poziom 25(OH)D we krwi? Idealny [...]
[...] rogowacenie i zgrubień, pękania skóry. Można temu zapobiegać włączając do diety pokarmy obfitujące w tłuszcze Omega-3. Są nimi głównie tłuste ryby morskie: łosoś, tuńczyk, pstrąg tęczowy, śledź, makrela lub rybi tran. Ponadto niektóre produkty roślinne (olej lniany, olej z wiesiołka tłoczone na zimno, orzechy włoskie, itp.). Skwalen [...]
DIETETYCZNE SPOSOBY WALKI Z TKANKĄ TŁUSZCZOWĄ Może zaczne od dietetyki... to nauka o racjonalnym żywieniu człowieka, łącząca wiedzę wielu nauk zaczynając od biologi koncząc na patofizjologia .Dietetyka bada rolę składników pokarmowych w przemianach materii i energii na poziomie komórek, narządów, układów i całego organizmu. Dzięki, wynikom tych [...]
[...] odpowiedniego jedzenia. Tu zamieszam krótką listę odpowiedniego jedzenia, dla każdego typu posiłku: Śniadanie (węgle i białko) Źródła białka: białka jaj, Low-Carb Grow, tuńczyk, kurczak Źródła węgli: owoce (1-2 kawałki do uzupełnienia zapasów glikogenu w wątrobie), owies, kasze (grits), słodkie ziemniaki, musli, naleśniki na cieście [...]
[...] zawału, powstania miażdżycy i kamicy nerkowej. Pochodzenie witaminy D Doskonałym źródłem witaminy D jest tran i oleje rybne, które znajdują się w rybach, takich jak łosoś, tuńczyk, śledź, makrela czy sardynki. Witaminę tę znajdziemy również w mleku (najlepiej wzbogaconym dodatkowo przez dodanie tej witaminy), a także w wątrobie, białku jaj oraz [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] czy orzechach - DHA (docosahexaenoic acid) - EPA, (eikosapentaenoic acid) EPA oraz DHA występują w dużej ilości w tłustych rybach takich jak makrela, łosoś czy nawet tuńczyk (poniżej więcej informacji). http://img89.imageshack.us/img89/2921/hu05.jpg Zawartość omegi-3 oraz 6 (pełna wersja na Wiki) w przeliczeniu na łyżkę stołową [...]
[...] orzechowym, oliwą, itp. 10g oliwy lub innego źródła tłuszczu. ŁĄCZNIE - 78g węgli. Tłuszcze 10 B: 30 Kcal: = 522 3. 2 całe jajka, 4 białka, (jajecznica lub na miękko) tuńczyk i makaron albo jakiś tam chleb esseński albo płatki w formie omleta z jajami i tuńczykiem. Ewentualnie karkówka lub schab:) W: 50 B: 35 T: 14 Kcal: 466 4. Kurczak [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]
POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
[...] 30% ryzykiem zachorowania kobiet na chorobę niedokrwienną serca i że stężenia EPA oraz DHA silnie zmniejsza ryzyko nagłego zgonu u mężczyzn. Badania dowiodły, że konsumpcja tuńczyka lub innych ryb w ciągu 9 lat zmniejszyła ryzyko zgonu z powodu zawału serca o 49% i zgonu w przebiegu zawału serca z arytmią o 58%. Kwasy tłuszczowe n-3 zmniejszają [...]
[...] ze słońca, a więc w ich skórze witamina D nie jest syntetyzowana w wystarczającej ilości. Źródła witaminy D w żywności to przede wszystkim tłuste ryby (śledź, makrela, tuńczyk), mleko o zawartości tłuszczu powyżej 1,5%, tran. W niektórych przypadkach lekarz może zlecić dodatkowe zażywanie preparatów witaminy D. • Należy również pamiętać o [...]
[...] zwiększenie ryzyko powstania kamicy nerkowej Źródła witaminy D Doskonałym źródłem witaminy D jest tran i oleje rybne, które znajdują się w rybach, takich jak łosoś, tuńczyk, śledź, makrela czy sardynki. Witaminę tę znajdziemy również w mleku (najlepiej wzbogaconym dodatkowo przez dodanie tej witaminy), a także w wątrobie, białku jaj oraz [...]
[...] tez podawać na liściach sałaty, jako oddzielna sałatkę. 20. ROMANTYCZNA KOLACJA 1 główka sałaty, jajka gotowane na twardo, pomidory, papryka kolorowa, pietruszka zielona, tuńczyk, kukurydza z puszki. Pokroić lub rozdrobnić wszystkie składniki i polać sosem z musztardy i oleju ( 2 łyżki musztardy i łyżka oleju) i posolić. Warto dodać do tej [...]